Bekijk ook

Studio Parkers

2018 t/m 2019

Met plezier afgerond

Studio Parkers is een bedrijf dat zich richt op het maken van digitale maar ook non- digitale producten voor (educatieve) organisaties en instellingen zoals festivals, omroepen, musea, instituten, uitgaansgelegenheden, communicatie- en advies bureaus.

 

Tweede stage

Mijn tweede stage heb ik met veel plezier gelopen bij Studio Parkers, met als doel meer front-end werk te gaan verrichtte. Ik heb ontzettend veel geleerd op deze stage, van het maken van nieuwsbrieven via MJML tot aan het bouwen van de front-end van een website.

 

Nieuwsbrief Iamsterdam

Het coderen van een nieuwsbrief is niet gemakkelijk. Alles moet in <tables> gemaakt worden en de style is inline. Een grote gruwel voor veel developers. Gelukkig is er een tool voor bedacht die helpt om nieuwsbrieven gemakkelijker te maken, MJML genaamd. Door middel van MJML tags worden deze automatisch omgezet in tables en divs zodat hij op (bijna) elke mail client werkt.

Parkers had al een design gemaakt voor de uitmail van Iamsterdam, deze moest alleen nog gemaakt worden in MJML. Een leuke en uitdagende eerste opdracht dacht ik zo.

Schrijf je in voor de uitmail van Iamsterdam

 

Montessorischool Boven ’t IJ

Mijn eerste echte front-end klus was de website voor de Montessorischool Boven ’t IJ scholen. Deze school heeft twee locaties in Amsterdam noord. Samen met mijn begeleider (Back-ender) en een vormgever van zijn we op gesprek geweest met de school leiding voor een kennismaking en ontwerp bespreking. Hieruit is een ontwerp gekomen en mijn taak was om dit ontwerp te realiseren.

Bekijk Montessorischool Boven ’t IJ

 

NTR – ’t klokhuis

Naast het “coderen” heb ik ook aan een UX opdracht mogen werken. De opdrachtgever was het klokhuis van de NTR. Vroeger hadden ze een “Gamestudio”, hier kon je je eigen game mee maken en andere deze laten spelen. Omdat de software verouderd was konden ze helaas niet anders dan deze offline te halen.

Gelukkig waren er een paar studenten die de Gamestudio nieuw leven wilde geven door deze met nieuwe software opnieuw te bouwen. Parkers kreeg als opdracht om het ontwerp te maken.

Bekijk de Gamestudio